facebook
twitter
instagram
0 (532) 460 09 93
BLOG
Neler Yaparız
Su Hayattır|Sağlığınız İçin Sağlıklı Su İçin

Su Hayattır|Sağlığınız İçin Sağlıklı Su İçin

            SU HAYATTIR                                         

                                                   

 

En önemli yaşam kaynağı olan su vazgeçilmezdir. Gıda almadan vücut belli bir süre kendini koruyabilse de susuz bu mümkün değildir. Haftalarca yemek yemeden yaşayabilen canlı, susuzluğa en fazla birkaç gün dayanabilir. Vücut suyu % 20 oranında azaldığında sonuç ölümdür.

 

Bedenimizdeki organların en iyi şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan su oranı ortalama iki litredir. İhtiyaç duyulan su miktarı kişiye göre de değişmektedir. Sıcak bölgelerde yaşayan ya da fazla efor sarf eden kişilerin daha fazla su içmesi gerekmektedir. Su sadece yaz aylarında değil her zaman vücudumuzun ihtiyacı olan temel kaynaktır.

 

Yaşamımızın vazgeçilmez parçası olduğu bilinmesine rağmen birçok kişi tarafından ihmal edilmektedir. Gelin suyun faydaları ile ilgili bazı başlıkları tekrar hatırlayalım.

 

Beyinsel faaliyetler

Bir bardak su insanların konsantre olmasına, yenilenmesine ve uyanık kalmasına yardımcı olabilir.

Ağız kokusu

Gün içinde yetersiz sıvı alımı nedeniyle tükürük miktarı azalabilir. Tükürük miktarının azalması ile ağız temizliği için ihtiyaç duyulan sıvı yetersiz kalarak, ağız kokusunun oluşmasına neden olur.

 

Kalp 
Kanımız, hücreler için ihtiyaç duyulan oksijen ve diğer maddeleri su ile birlikte daha hızlı taşır. Su ihtiyacı karşılanmadığı zaman kan hacmi azalabilir ve bu da dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek kalbin yükünü arttırır.

 

Cilt

Vücuttaki bazı toksinler, derinin tıkanmasına neden olabilir, bu da gözeneklerin hava almamasına  ve aknelerin oluşmasına neden olur. Cildin kırışmasını geciktirirken, su bu toksinleri temizler ve sivilce riskini azaltabilir.

Böbrek taşı

Yeterli sıvı almayan böbrekler zararlı maddeleri vücudumuzdan uzak tutmakta zorlanır. Bu da böbrek hastalığına, hatta böbrek taşına neden olur.

 

Saçlar
Yetersiz su tüketimi saç kırılmasına, kepeklenmesine, kuruluk oluşmasına ve saç dökülmelerine yol açar.

 

Kas kitlesi

Özellikle kas çalıştıran spor yapan kişilerin su tüketimine dikkat etmesi gerekir.Vücuttaki kas kitlesi arttıkça su ihtiyacı da artar. Spor öncesi ve sonrasında su içmek kasılma ve kramplarla başa çıkmaya yardımcı olur.

 

 

 

Gebelik
Rahim kasılmalarını, erken doğumu ve bebeğin suyunun azalmasını önler.

 

Kabızlık
Vücut yeterince su almadığında ne kadar lifli besinler alınmış olursa olsun vücutta etkin bir şekilde kullanılamaz.Yetersiz su tüketimi, sindirim sistemine zarar vererek,bağırsakların çalışmasında soruna neden olur.

 

 

Stres

Beyin dokusunun yüzde 85'i sudan oluşmaktadır.  Bedende ihtiyaç duyulduğundan daha az su var ise ruhen ve fiziksel olarak strese neden olur. Susuzluğa dayanılamamasının sebebi budur.  Susuz kalan beyin dokuları, su içmek için sürekli bir istek duymamıza neden olur ve suya erişimin olmadığı durumlarda kendimizi gergin hissederiz.

 

Reflü
Yeterli miktarda su alımı ile reflünün etkisini azalttığı gibi iyileştirebilir de.
 

Kayseri Su Arıtma Firması Su Arıtma Cihazları:

 
Görüldügü gibi su canlılar için hayati öneme sahiptir.Su içerken dikkat etmemiz gereken bazı hususlarda vardır.Bunlardan kısaca bahsedecek olursak günde ortalama 2 yada 2 buçuk litre su tüketilmesi tavsiye ediliyor fakat burda tüketilen su temiz degilse yeni paslı borulardan geliyorsa binaların su deposu temizlenmiyorsa daha açık konuşmak gerekirse şebekeden akan su saglıksız ise günde 2 buçuk litre su içmenin çok ta faydası olmayacaktır uzmanlar sadece su için demiyorlar aslında saglıklı ve temiz su tüketmemizi öneriyorlar.Şöyleki içtiginiz su hasta ise sizde hasta olursunuz içtiginiz su saglıklı ise sizde saglıklı olursunuz.Malesef günümüzde çevre kirliligi aldı başını gidiyor çevre kirliligi birçok şeye zarar verdigi gibi içme sularına da oldukça fazla zarar vermektedir.Bu durum vatandaşları su arıtma cihazlarına ve hazır sulara yönlenmesine sebep olmuştur.Hazır su diye tabir ettigimiz ambalaj lı sularda da bir takım sıkıntılar mevcut olması arıtma cihazlarına talebin artmasını saglamıştır.Hazır sulardaki plastik ambalajlar içerisinde bulunan bisfenol a maddesi kanseri tetiklemekte ve insan vücunda hormonal dengeyi bozmaktadır.Günlerce,haftalarca hatta aylarca bu ambalajların içinde muhafaza edilen sular güneş ışınlarına maruz kalıyor bunların depolanıp istiflendigi yerler ne kadar uygun bilmiyoruz ülkemizde hatta şehrimizde tüpçülerin bile hazır su satması başlı başına bir tehlikedir.Çünkü bu plastikler nefes alabilma özellegine sahiptir eger bir tüpten gaz sızıntısı var hiç açılmamış şişelenmiş suya teması mümkündür.Bunu bir örnekle anlatmak gerekirse buzdolabının buzluguna şişeyle su koydugumuzda donar ve patlar fakat plastik şişeyle su koydugumuzda patlamaz zaten uzmanlarda cam şişelerdeki hazır suları tavsiye etmekte fakat cam şişelerin maliyeti yüksek oldugu için çok fazla yaygın degildir.
 
Evet görüldügü gibi saglıklı su konusunda en güvenilir seçenek su arıtma cihazlarıdır.Kendi evinizde kendi suyunuzu arıtabilir her daim kaliteli saglıklı tertemiz su tüketebilirsiniz.Sizlere tavsiyemiz hemen kayseri su arıtma firması olan yagmur su arıtma sistemleri ile iletişime geçmeniz ve saglıgınız için aileniz için ailenizin saglıgı için su arıtım cihazı almanızdır.Bu sektörde 15 yıllık tecrübe ye sahip olan kayseri su arıtma firması sahibi ve çalışanları size her konuda yardımcı olacaktır.Kayseri su arıtma firması binlerce aileye hizmet vermekte kullanıcıların memnuniyeti ile yoluna devam etmektedir.Her zaman kaliteli ürün kaliteli hizmeti benimseyen. Kayseri su arıtma firması sizlerede yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.
 

Kayseri su arıtma firması iletişim bilgileri:

Cumhuriyet mah aytar sk çarşıbaşı iş merkezi no:1/ 205

0352 222 14 00

0505 653 09 93

www.yagmursuaritma.com

 

 

Melikgazi En Güvenilir Su Arıtma Cihazı Reverse osmosis su arıtma ve su arıtma cihazı, Kocasinan En Güvenilir Su Arıtma Cihazı Reverse osmosis su arıtma filtresi ve su arıtma cihazı, Talas En Güvenilir Su Arıtma Cihazı Reverse osmosis su arıtma filtresi ve su arıtma cihazı, Develi En Güvenilir Su Arıtma Cihazı Reverse osmosis su arıtma filtresi ve su arıtma cihazı

Su Hayattır|Sağlığınız İçin Sağlıklı Su İçin | Kayseri Su Arıtma Tamiri | Kayseri Su Arıtma Servisi